Welke naalden gebruik je?

Ik gebruik enkel de beste naalden op de markt van het type Seirin, Acupro en Cloud&Dragon. Het zijn steriele naalden van roestvrij staal en voor éénmalig gebruik.

 

Is acupunctuur pijnlijk?

Acupunctuurnaalden zijn veel fijner dan injectienaalden. Hierdoor wordt het door de meeste mensen nauwelijks als pijnlijk ervaren. De naaldsensatie (De-Qi) kan tijdelijk wel gevoeld worden als een tinteling of een soort stroom.

 

Hoe lang duurt een behandeling gemiddeld?

Afhankelijk van een combinatie van toegepast technieken kan de behandeling van een half tot anderhalf uur duren. Indien enkel ooracupunctuur (bv. voor hooikoorts) moet je tellen op 15 minuten.

 

Welk resultaat mag je verwachten?

Afhankelijk van de aard en de duur van de aandoening zal je meer of minder behandelingen nodig hebben om resultaat of beterschap te bekomen. Het is evident dat een acute klacht zoals bv. spierpijn meestal sneller te genezen is dan een chronische klacht zoals chronische pijn. Let wel: er kan bij acupunctuur, net zoals bij eender welke andere geneeskundige behandeling, nooit 100% zekerheid op genezing gegeven worden.

 

Is acupunctuur wetenschappelijk bewezen?

De werking van acupunctuur is nog niet volledig achterhaald. Echter gebeuren er steeds meer wetenschappelijke onderzoeken en is het momenteel voldoende bewezen dat er bij het plaatsen van een naald in het correcte acupunctuurpunt reproduceerbare, biologische veranderingen optreden.

 

Moet een acupuncturist steeds een eigen diagnose stellen of kan er worden voortgegaan op een eerder gestelde Westerse diagnose?

Er zal steeds een diagnose gesteld worden volgens de principes van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Bij een Westerse diagnose wordt er geen rekening gehouden met de energetische toestand van het lichaam. Een acupuncturist heeft deze diagnose nodig om bij elke behandeling de juiste acupunctuurpunten te kiezen. 

 

Kan een acupuncturist een juiste diagnose stellen zonder hulp van moderne onderzoekstechnieken?

De acupuncturist is in staat om een diagnose te stellen. Echter zal er steeds rekening gehouden worden met een Westerse diagnose en behandeling. Daarnaast zal een goede acupuncturist iemand steeds doorverwijzen voor verder onderzoek als dat nodig is. Indien je dit wenst kan jouw behandeling steeds afgestemd worden met jouw arts-specialist of kan uitleg over de behandeling meegegeven worden.

 

Is acupunctuur enkel zinvol voor lichamelijke klachten?

Neen. Acupunctuur werkt ook voor geestelijke klachten zoals angstproblemen, stress, depressie, etc.

 

Is acupunctuur gevaarlijk?

Als de behandeling door een goed opgeleide therapeut wordt uitgevoerd, is acupunctuur niet gevaarlijk. Bij zwangerschap is het verboden om bepaalde punten aan te prikken.

 

 

Acupunctuur Christien Greyn 

Nieuwstraat 25A, 3665 As (België)

+32(0)497809221

Ondernemingsnummer 0793.905.111